Login Close

Inici / NOTÍCIES / Vídeos Capgrossos / Actuacions / Girona. Fires de Sant Narcís.
A+ R A-
26 oct.

Girona. Fires de Sant Narcís.

  • Escrit per  Lluís Feliu
Els Capgrossos portem tota la temporada mastegant sorra amb actitud i paciència franciscana, malgrat tot, sembla que el Senyor comença apreciar els nostres dots com a potencials comensals mereixedors de millors viandes.


Després de descarregar el primer quatre de nou amb folre de la temporada a Tarragona, ara tocava encarar dos castells de nou en una mateixa actuació. Quatre folres era l’objectiu i la colla es presentava a Girona amb els deures més que fets a assaig i amb la gent suficient per encarar el repte amb dignitat. Ara ja tot depenia de la confiança, un bé que, per escàs, ha esdevingut preuadíssim a Mataró enguany. El castell de sortida va ser una torre de vuit amb folre que ja té aquelles aromes que demanen una barrica nova per apreciar tota la seva profunditat de sabors. El bon quatre de nou de Tarragona presagiava una segona ronda per gaudir dels castells de nou, i així va ser; tothom es va regalar un bon glop que van poder assaborir tant els que sempre són a la foscor del celler com els menuts que també saben prear les bones menges. En tercera ronda arribava el plat fort. El regust de sorra encara s’intuïa en el spaladars mataronins però la minestra va resultar sorprenentment gustosa i apetible. Per acabar, la dolçor va envair les boques dels convidats amb un pilar de set que també fa pinta de posar-lo al forn per fer pujar la massa a la temperatura adequada.

La resta de participants van sortir ben afartats. Els Minyons de Terrassa tornaven a demostrar que estan com mai. Tres de deu amb folre i manilles; cinc de nou amb folre, torre de nou amb folre i manilles i pilar de vuit amb folre i manilles. La torre de vuit sense folre va sortir massa crua. Faltava cocció. Els Marrecs de Salt també van fer el seu millor banquet amb un magnífic cinc de vuit seguit de la torre de vuit amb folre, el tres de vuit i tres pilars de cinc per acabar.

Ara toca pair-ho tot bé i demostrar-nos que, quan hi som tots, som capaços de fer més sense que el record de la sorra a la boca ens faci oblidar d'on venim i per on hem passat.
Més en aquesta categoria: « Diumenge a Terrassa, juliol amunt

K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next