Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Pluja, sol i...
A+ R A-
04 nov.

Pluja, sol i...

  • Escrit per  Ció Echevarría, Toni Gomà
Valora aquest element
(0 vots)

Les fires de Sant Narcís, a Girona, van ser plujoses, en especial el dissabte i el diumenge fins al migdia i es va suspendre la diada castellera. Va ser una llàstima perquè és una diada molt estimadada pels Capgrossos, que hi hem fet coses importants i que, alhora, cada any és per a nosaltres el darrer tast abans de la diada de Tots Sants a Vilafranca.

A la capital del Penedès hi vam arribar amb un dia de sol. Tots esperàvem que la diada també fos lluminosa i brillant. No ho va ser del tot, com tot seguit comentarem enllaçant missatges de wattsapp/televisió amb les vivències a plaça.

— Comencen la retransmissió. Puntualitat: a les 12 el primer castell. 3d9f dels Xiquets de Tarragona...

— Així per tele no has vist els pilars d'entrada caminant i tampoc els pilars conjunts per demanar la llibertat dels presos polítics. Pilars de 5, excepte els de Sants, que l'han fet de 4.

Al llarg de la diada els Xiquets van completar una actuació variable, com ha estat la seva temporada: 3d9f, 7d8 (intent desmuntat), 4d9f (intent desmuntat), 5d8, 4d8. Com els darrers anys també eren convidats a la diada els Borinots, els Castellers de Sants. Van fer 3d8, 4d8, 7d7. Sembla que la canalla no s'ha recuperat de l'ensurt de la caiguda que van tenir en la torre de nou en la seva diada i els costa pujar; han hagut de fer canvis. No hem pogut evitar pensar en una diada de Tots Sants, ja fa cinc anys, que també nosaltres vam acabar desanimats i amb un 7d7. Ja els hem donat ànims.


En una diada de Tots Sants sempre s'ha de fer especial atenció a la colla local, que va començar amb un peu desmuntat de 3d10fm i hi van tornar de seguida.

—  Belluga molt. Diuen per tele que veuen problemes en tots els pisos... però al final el descarreguen. Tu com ho has vist?

—  Jo no ho he vist, ho he viscut, que era a la pimya, com molta altra gent dels Capgrossos i de les altres dues colles. Certament, més complicat que altres vegades.

—  Han dit que van per un dels seus objectius fonamentals del dia: el 2d8 sense folre. M'ha semblat que pujava bé però al final han caigut amb l'acotxadora (o cassoleta) ja col·locada, quan el cap de colla ha cantat "avall".

—  Alguns a plaça pensàvem que es podia haver dit "avall" molt abans però altres hi entenen més que nosaltres. Sembla que la caiguda els ha afectat.

—  Han comentat que "és menys perillós caure ja col·locats que en moviment".

Deixem que la tècnica decideixi en cada moment!

Després els Verds van portar a plaça la torre de 9 amb folre i manilles (peu desmuntat primer i descarregada després però no pas "com una torre tranquil·la"; així ho van dir a la tele),  5d9f (intent desmuntat primer i intent amb caiguda, després), 4d9f i pilar de 6.

— Han comentat que en el pilar de sis tenen una alineació molt renovada. També és curiós que a la quarta ronda la TV ha comentat "Poc públic; la plaça s'està buidant" i quan els verds feien el seu pilar:  "La plaça ja està en quadre. Sembla que la gent de Vilafranca són humans i també van a dinar".

—  Certament tots hem acabat amb el sentiment de diada una mica massa llarga i que ha anat perdent brillantor.

Anem per la "ressenya doble" de la nostra actuació.

— 3d9f dels Capgrossos. "Molt segur. Perfecte".

— Així mateix ho hem viscut. Comentari estadístic a aquest "perfecte" que qualifica el nostre 3d9: després de Sant Joan del 2016 portem 41 tres de nou, tots descarregats!

— Torre de nou amb folre i manilles. Comenten que "Poques camises. Peu just. La torre puja sense gens d'efecte barca, com és característic dels Capgrossos". Però de fet no es veia prou bé; s'ha cantat "avall"

— En algun formatget patíem molt; la desmuntada s'ha fet molt llarga.

— Ara matisen el comentari anterior i diuen que és una tònica general d'enguany que en moltes colles troben a faltar camises i que hi ha moltes dades que ho confirmen. Puja la torre. "Treball extraordinari de folre i manilles". Descarregada.

— A tothom li va tocar treballar però ho vam disfrutar... i és  que després de Tots Sants del 2016 en portem vuit descarregades. Un raig de sol!

— Vaig sentir que després de la torre cantàveu "...i ara el 5d9" i veig que sí que finalment el munteu. La "pesada" de la tele torna a dir que  "Molts verds i molt endins a la pinya, però a nivell de folre molt bé". Després trontolla i "avall"...

— ... avall quan ja pujaven els dosos i passa el que algun dia ens havia de passar: llenya!

Les circumstàncies van fer que el tercer castell fos 4 de 8, consistent i sense cap problema.

— Els pilars de comiat no els han ensenyat!

— Sens dubte se'ls havia fet tard i a la tele tenien altres compromisos.  Hem fet un supervano. Tot bé. I ara el primer autocar cap a casa!

Volem fer quatre comentaris. Disculpeu-nos si la crònica s'allarga.

Caiguda. Hi va haver, cops, rebrincades, contusions. Sembla que totes i tots en procés de recuperació, en algun cas amb radigrafies que van descartar lesions greus. Ànim!!!

És un núvol en la nostra temporada? Sincerament, penso que no. Que no ens ha de desanimar. Va ser una caiguda després de molt de temps. Convé pensar que el 5d9f és un "senyor castell". Mireu algunes estadístiques. Ja sabeu que, descomptant els intents desmuntats, nosaltres tenim 4 descarregats i 3 caigudes (carregat o intent). Doncs resulta que els verds tenen 13 descarregats i 11 llenyes, i els Minyons 20 carregats i 24 entre carregats i intents fallits. Pensem-hi!

Hi ha boira? Sí! La falta de camises, que ens ha de preocupar. Potser sí que la comentarista de televisió "es va passar" i ho podia haver dit d'altra manera però també és cert que a la pinya ens va preocupar el color verd que, en algun formatget, pràcticament ens envaïa. En la crònica prèvia a la diada llegíem "escric en condicional per què tot (absolutament tot) depèn de la quantitat de camises..." i molts sabem que aquest condicional és un comentari habitual als assajos. Com ho podrem solucionar?

 

I un agraïment.  Entre aquesta boira que acabem de comentar lluu un raig de sol que convé agrair. La fidelitat de la gent del tronc. És clar que alguns de la pinya procurem no faltar però és que elles i ells "hi són sempre".  Si no fos així no podríem fer res!  Gràcies!

 


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next