Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Quan hi som tots
A+ R A-
12 oct.

Quan hi som tots

  • Escrit per  Laia Mulà
Valora aquest element
(1 Vota)


Els Capgrossos assolim la quarta posició descarregant els tres castells (dos dels quals, gammes extres)


Ens esperava el menú més ambiciós que podríem haver plantejat: un 3 de 9 amb folre d'obertura que ens donés la confiança necessària per encarar una gran torre de 9 amb folre i manilles, castell que ja havíem descarregat per Les Santes però que requeria un nivell màxim d'exigència a tota la colla. Seguidament, si tot anava sobre el previst, arribaria el plat fort de la jornada blau marí: l'imponent i majestuós 5 de 9 amb folre. Cal recordar que aquest castell de gamma extra se’ns havia resistit a l'últim concurs de castells, el de l'any 2016, i que descarregar-lo permetria treure l'espina.


Un duel en el sostre casteller

Els dos rivals indiscutibles històricament del concurs de castells, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, es veien les cares un cop més a la Tarraco Arena Plaça. Després de 8 concursos sota el domini Vilafranquí, els de Valls venien disposats a trencar la ratxa verda. En aquesta ocasió, a més, comptaven amb dues colles més que els trepitjaven els talons i optaven a fer-se amb la victòria. Per una banda, la Colla Joves Xiquets de Valls amb el seu programa inèdit i d'extrema dificultat de castells nets (es proposaven el 4 de 9, la torre de 8 i el 3 de 9, tots ells sense folre). Per l'altra, la Colla Jove Xiquets de Tarragona volia trepitjar l'arena, recentment encimentada, fent el millor concurs de la seva història.


Una quarta posició amb regust a victòria

I, tot i la 4a posició, vam marxar a celebrar-ho amb un clar regust de victoria. I és que pels Capgrossos, més enllà del que fessin les altres colles i la posició en la que haguéssim acabat en el rànquing d'aquesta gran exhibició castellera, haviem aconseguit la nostra victoria particular. Vam sortir de plaça amb aquella sensació de victòria ben merescuda d'haver fet la feina ben feta per haver descarregat amb èxit tres grans estructures de 9 pisos. Ara toca gaudir de l'alegria, reposar, pair i carregar piles per la gran traca final que ens espera.


El millor està per venir

I el millor de tot és que la temporada no ha acabat encara. Ens queden grans diades per poder repetir aquests castells i, per què no, treballar en altres que no hem descarregat encara com el pilar de 8 o el 9 de 8. Cinc són les actuacions que ens resten per tancar la temporada: Sants, Girona, Vilafranca, Mataró i Terrassa.


Aprofitem el Concurs per començar a creure en nosaltres i en tot el que podem arribar a aconseguir si hi som tots. Si hi posem ganes i moltes camises, s'ha demostrat que som capaços de tocar el cel més casteller.
Foto: David Oliete


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next