Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / "Fa dies que et volia escriure..."
A+ R A-
24 ag.

"Fa dies que et volia escriure..."

  • Escrit per  Antoni Gomà
Valora aquest element
(2 vots)
Avui he rebut un missatge de correu electrònic que em deia això:  "Fa dies que et volia escriure per felicitar els Capgrossos per la gran diada de Les Santes. Quan ens vam veure un parell de dies abans ja em vas dir que la sensació era molt positiva. Vaig sentir pel Telenotícies que sí que havíeu aconseguit gamma extra a Mataró.  Chapeau!!!"
El missatge m'ha fet adonar que ja fa un mes de la joiosa diada castellera de Les Santes 2017.  Aleshores quan responia el missatge i escrivia que "Certament va ser una diada que recordarem molt i molt de temps..." he pensat que podia ampliar la resposta com un article per a la nostra pàgina web.
Idea prèvia: la sensació de feina ben feta que vam viure en els assajos de dijous i divendres.Per això, quan es van anunciar per a la diada de les Santes "els castells desitjats",  el convenciment de la colla (camises habituals, camises noves, camises retrobades) que tot sortiria bé.
La nostra diada (1). Després del pilar a Santa Maria en record de la Mariona, la cercavila i el pilar d'entrada, comencem puntualment a migdia a muntar el 3d9 i, com és habitual aquest any, "de postal" i això referma les grans expectatives per a la diada.

La nostra diada (2). A la segona ronda anem per la torre de nou. La impressió dels que érem a la pinya, el que van dir els del folre i les manilles i el que es veu al vídeo es resumeix en una paraula: perfecte. Així doncs. "ja la tenim aquí". La quarta torre de nou descarregada i gamma extra a la nostra plaça. Joia immensa... però encara ens queda feina per fer.

La nostra diada (i 3). Tercera ronda i muntem  el 5d9f. El tercer dia que ho provem: el primer va quedar en intent molt consistent, el segon ja el vam carregar. Puja força bé però quan els sisens ja estan col·locats hi ha tremolors. "Avall"... però això no fa decréixer la confiança i en la quarta ronda, 5d9f descarregat, sense dubtes, de manera convincent. Per tant, per primer cop per als Capgrossos,  dos castells de gamma extra el mateix dia, i a Mataró!  "Alegria, que és festa major"  i podem cridar amb satisfacció "i tot descarregat!". La nostra jornada acaba amb un ferm pilar de 6 i deu pilars de 4. L'àlbum de records joiosos de la colla castellera dels Capgrossos ja té una nova pàgina daurada. la del 23 de juliol de 2017,

Les colles convidades. Els Minyons, com alguns altres anys, van venir sense gaire gent, per ells podríem dir que "a complir": tripleta màgica i pilar de 6. En canvi els Verds, també com altres anys, van venir a fer una gran diada, potser no de màxims però sí molt brillant. Comencen amb  "el seu"  4d9fa, que sofreix algunes fiblades però el descarreguen. Segona ronda, 2d9fm; molt bé. Tercera ronda, intent de 3d8 aixecat per sota.  Quin castell més difícil!  Queda en intent, però a la quarta ronda hem de dir que "el salven"  i el descarreguen.  Total, tres castells de gamma extra (!)
Sobre la informació al Telenotícies. O bé: sobre com alguna gent que no coneix a fons el món dels castells la interpreta. Tant en el missatge que he fet servir de leitmotiv d'aquest escrit com en altres felicitacions que vaig rebre, i segur que a molts lectors també us ha passat,  es donava molta més importància (com va semblar que feia "la tele") al fet que haguéssim descarregat la torre de 9 en pròpia plaça que al fet que tot seguit haguéssim completat per primera vegada el 5d9f, també de gamma extra i, és clar, també a casa nostra. L'actuació dels Verds de Vilafranca va ser comentada molt de passada.  Això em va recordar una anècdota d'una altra jornada gloriosa, la del dia que ens vam convertir en colla de gamma extra. Aquell dia, Tots Sants de 2010, els Verds van descarregar la primera torre de 8 sense folre documentada, segurament la primera de la història. És clar que  al Telenotícies ho van destacar sobradament però tot seguit van connectar en directe amb "la plaça més castellera" i justament aleshores nosaltres vam descarregar la nostra primera torre de 9, cosa que també va ser molt destacada, naturalment. Ara bé, com que pel fet del directe van dedicar més estona al nostre 2d9fm que al 2d8sf, una quanta gent em va felicitar amb la idea que molt bé, vosaltres heu fet torre de 9 i els de Vilafranca "només" de 8.
Final.  En el missatge de resposta a l'amic que m'ha enviat un missatge "amb un mes de retard"  acabava dient-li que "...i potser aviat millorarem aquesta diada". Oi que sí, que molts de la colla ho pensem, que si segueix la feina ben feta això pot arribar ser cert?   Ànim, doncs, per a aquesta segona part de la temporada 2017.


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next

Notícies recents