Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Arrenca l'etapa reina amb l'estrena del pd6
A+ R A-
10 jul.

Arrenca l'etapa reina amb l'estrena del pd6

  • Escrit per  Xavier Matas
Valora aquest element
(1 Vota)
Aquest cap de setmana teníem els primers dos ports de muntanya d'aquesta etapa reina. Dissabte a La Llàntia i diumenge a Premià. Sabent que estem al mes de juliol i que no queda res fins Les Santes, no podíem afluixar en cap de les dues diades. Per això, hi dúiem bons castells a les dues diades, per la Llàntia hi volíem dur els dos castells bàsics de 8 i un dels anomenats "de 7 i mig". A Premià hi volíem fer la millor actuació de l'any i la millor mai feta a Premià i així va ser.
Anem per parts, comencem pel dissabte, l'actuació era una diada de barri on normalment, per desgràcia, ens acostuma a costar moure camises per molt que sigui a la nostra ciutat. Aquest cop però, no actuàvem sols, teníem la companyia dels nostres padrins, els Xics de Granollers, això i els castells que hi volíem fer van fer que aconseguíssim ser un bon número de camises. Ser aquests ens va permetre fer-hi el 4 i el 3 de 8 i acompanyar-los del 5 de 7. Els nostres padrins, per la seva banda, hi van dur castells de 7. 

Al matí següent actuàvem a Premià de Mar, una d'aquelles places del maresme en les quals ens hi sentim com a casa. A Premià ja hi havíem fet grans actuacions però ens volíem superar. Vam poder-hi fer la millor actuació que s'hi ha fet mai. En un moment de la temporada en que, per un costat hem de encarar els castells cap a la diada de Les Santes i per l'altre volem seguir estrenant castells, vam saber trobar l'equilibri. Hi vam dur una torre de 8 amb folre que es caracteritzava per no dur-hi segons laterals ni agulla, convertint-se així en les manilles que haurien de suportar la torre de 9 amb folre i manilles, un castell que, en cas de fer uns bons assajos d'aquí a Les Santes podríem veure la llum a plaça. I això depèn del volum de camises que siguem als assajos. Un altre castell que es treballa per pujar-lo un pis és el 5, diumenge vam completar el de 8 amb solvència, l'estructura dóna confiança als assajos i a plaça i, igual que succeeix amb la torre, ens falta ser més a assaig per poder-la assajar amb garanties. I qui sap quan podrà sortir a plaça. L'altre castell que hi vam fer va ser el 3 de 9 amb folre, un 3 que enguany ens dóna molta confiança i fins ara s'han vist bons resultats a plaça. Per arrodonir la diada, hi vam descarregar el pilar de 6 que encara no havia sortit a plaça i teníem ganes de poder-lo treure a passejar. Els quatre castells van fer d'aquesta, la millor diada de l'any i la millor mai feta a Premià de Mar.

Els qui heu sovintejat els assajos i diades ja heu vist la feina feta, els qui no ho heu fet, tranquils, encara teniu 5 assajos i una diada abans de Les Santes. Siguem molts, siguem ambiciosos, aprofitem la feina feta i, sobretot, gaudim!

K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next

Notícies recents