Login Close

Inici
A+ R A-
12 març

Estrenes a Fontanilles

  • Escrit per  Roger Bellavista
Valora aquest element
(0 vots)


Diumenge 11 de Març de 2018 a Fontanilles. Municipi del Baix Empordà del que he d’admetre que no en coneixia ni la ubicació abans d’aquesta actuació anomenada “
Castellum”. Poble de poc més de 100 habitants que veu un augment exponencial de visitants, entre castellers i badocs, durant aquesta fira de l’oli. Fa un matí prou agradable per ser encara hivern, tot i que ens acompanya aquest vent que deu estar enganxat a aquesta comarca.


- Som-hi! - esperona el Cap de colla per tal de començar l’actuació.
- "Som-hi" a què? - es pregunta una castellera que sembla acabar de saltar del llit amb certa ressaca.

Doncs a fer la primera actuació d’aquest any! Que ja ha arribat l’hora de que ens traiem la son de les orelles!

Com que és la primera de l’any fem una plàcida actuació de castells de set amb 4 rondes que encarem de menys a més, de la estructura senzilla del tres a l’estructura composta del set. A aquests dos castells hi afegim el 5 i el 4 amb agulla. Tots els castells, tot i ser els primers de la temporada, surten prou bé. De fet, el més destacat son les estrenes que es produeixen de castellers per tot arreu: Canalla, tronc i pinya. I certament cal felicitar-los ja que aquests nous castellers ho fan prou bé i no afecten les execucions. Potser, si cal trobar un però, el castell que no surt del tot catòlic és el 7, que es mou per la base i acaba una mica desfigurat, tot i que sense perillar. Podem considera-ho normal i excusable, tot i que sempre hem de procurar no conformar-nos-hi i mirar de fer-ho millor.


Els Marrecs de Salt, colla que ens acompanya i que en certa manera fan de amfitrions, també alcen castells similars de set. Però  ho fan amb l’ordre invers, començant pel set i acabant amb un quatre de set que ells basteixen sense l’agulla.

En fi, una bona manera de començar la temporada en una població que ens ha agradat i que si ens hi volen, segur que hi tornarem encantats.

 

Tan de bo aquesta actuació hagués estat el primer cop aquest any que els Capgrossos ens posem la camisa!  Però un altre volta hem hagut de posar-nos-la fa unes setmanes per acomiadar el finat Pere Ignasi. Sovint un té la sensació que ens deixen sempre les grans persones, de les que et sap més greu que marxin. Una abraçada company!
#somcapgrossos